Installatieprimeur met de Triple Solar PVT-warmtepomp

24-03-2022

PVT-warmtepompen

De PVT-warmtepompen die Triple Solar levert aan het project ‘93 woningen in Barendrecht’, worden op zo’n innovatieve manier door Van Hoften Installatietechniek geplaatst, dat sprake is van een installatieprimeur in de woningbouw!

De warmtepomp wordt namelijk in combinatie met een tweehonderd liter boiler in een zogenoemde SKID gebouwd. In onze prefab-hal monteren wij deze installatie in een frame. Zo hoeft het assembleren van de losse componenten niet op locatie te gebeuren, waardoor veel tijd wordt bespaard op de installatie. Dat versnelt het bouwproces aanzienlijk!

Innovatie & duurzaamheid
Daarnaast is de kwaliteit hoog en wordt er CO2 bespaard dankzij minder transportbewegingen naar de bouwplaats. Met deze manier van werken zijn bovendien minder ‘technische handjes’ op locatie nodig. Een mooi voorbeeld van innovatie en duurzaamheid.

SKID
SKIDs zijn tot nog toe vooral populair in de utiliteitsbouw. In de woningbouw wordt de techniek nog nauwelijks toegepast. Toch hebben wij er al enkele jaren ervaring mee. Installeren met behulp van SKIDs bespaart tijd in het bouwproces. Deze snelle methode is ook zeer geschikt voor laagtemperatuurinstallaties, zoals de Triple Solar PVT-warmtepomp, omdat die zo snel mogelijk in bedrijf moet worden gesteld.

Wil je meer informatie over dit project of wil jij ook verduurzamen? Neem dan contact met ons op.

Heeft u een vraag?

Neem contact op

Contact opnemen

Maak een afspraak