Home Actueel
Triple Solar brengt nieuw PVT-concept naar Mr. Lohnmanstraat

Triple Solar brengt nieuw PVT-concept naar Mr. Lohmanstraat

07-10-2021

Innovatieve waterpomp-oplossing voor Van Hoften Installatietechniek

Het project aan de Mr. Lohmanstraat in Barendrecht hebben wij al eerder beschreven. Het gaat om de nieuwbouw van 93 appartementen in opdracht van Gebroeders Blokland, waarbij wij deel uitmaken van het bouwteam. Vorige keer ging het nog over de opzet van het project. Nu kunnen we ‘de diepte’ in: we maken gebruik van het nieuwe concept van onze leverancier Triple Solar.

Door toenemende vraag naar innovatieve warmtepomp-oplossingen heeft Triple Solar een nieuw installatieconcept ontwikkeld. Zij presenteerden dit afgelopen week op 28, 29 en 30 september in Expo Haarlemmermeer.

Combinatie
Tijdens de gesprekken met de opdrachtgever, sprak woonstichting Patrimonium de ambitie uit om de appartementen onder andere te voorzien van koeling. Na het evalueren van enkele alternatieven, hebben wij deze gevonden in de toepassing van PVT-panelen in combinatie met een revolutionaire en speciaal voor PVT ontwikkelde propaan warmtepomp.

Verduurzamen
De nieuwe warmtepomp is ontwikkeld vanuit de visie van Triple Solar op verduurzaming. Hun uitgangspunten waren minimaal kostenneutraal verduurzamen en de mogelijkheid om stap-voor-stap van het gas af te gaan. Dat resulteerde in een 3kW-warmtepomp die je modulair kunt uitbreiden naar 6 kW of zelfs 9 kW. Met PVT als bron. PVT is een combinatie van een PV-paneel met daaronder een bronsysteem voor water/water-warmtepompen. De voordelen zijn het geluid, of beter gezegd: het ontbreken daarvan. En onderhoud is niet nodig! Voor de appartementen in Barendrecht is deze warmtepomp voldoende groot om te voorzien in warmte, koude en tapwater.

PVT-paneel M3
Triple Solar heeft per 1 oktober het nieuwe PVT-paneel M3 op de markt gebracht. Het paneel is tien procent groter, met maar liefst vijftien procent meer opbrengst. Net als bij PV-panelen, verandert wereldwijd de maatvoering van de cellen. We gaan over naar de grotere, zogenaamde half cut PV-cellen met meer vermogen.
Triple Solar heeft ook een nieuwe montagerail ontwikkeld, waarmee je tijd bespaart bij het monteren. De belangrijkste wijziging is dat de montageklemmen zijn voorgemonteerd op de montagerail. Zo bespaar je niet alleen tijd, maar kun je de klemmen ook niet meer kwijtraken. Bovendien is het middenklemprofiel vervallen en vervangen door een voorgemonteerde haak op de rail.

Succes
De lancering van de revolutionaire Triple Solar PVT-warmtepomp is nu al een groot succes. Zowel pers als bezoekers van de stand op de ‘Duurzaam Verwarmd’ beurs in de Expo Haarlemmermeer reageerden vol verbazing en verwondering! De jury van de beste innovatie van Duurzaam Verwarmd 2021 wist de Triple Solar PVT-warmtepomp ook te waarderen: Triple Solar is tot winnaar uitgeroepen! De jury was met name onder de indruk van de compactheid. “Het toestel past uitstekend in de bestaande bouw, waar beschikbare ruimte schaars is.”

Heeft u een vraag?

Neem contact op

Contact opnemen

Maak een afspraak